Firimituri – Martie 2018

***

În dimineața asta am existat cu 10 minute mai puțin în București, m-a luat Luiza cu ea prin NY. Câteva lucruri pe care le-am luat cu mine de la New York:
Câteva lucruri pe care le-am luat cu mine de la New York, de Luiza Vasiliu

***

Constantin Vică: “drama noastră e că sîntem automate cu suflet care trebuie să muncească.”
Visul automatelor și fetișul muncii, de Constantin Vică

 

***

“Laptele cu cacao nu-i mâncare.” —mama, tata, bunicii, colegii de cămin, colegii de birou, prietenii cu care merg la munte și la mare, colegul de apartament. Io zic că e. Cu această ocazie, o reclamă de sezon pe care nu știu dac-ați văzut-o:

***

Cum mai cresc: Mă plimb juma de oră cu cursorul pe o rochie drăguță care costă 500 de lei, dar decid că mai bine comand cu banii ăștia două rame mai mișto pentru o expoziție viitoare.

 

***

Cu philosoraptorul în gând, mă-ntreb: dacă mi s-a rupt o șosetă, mai trebuie s-o spăl înainte s-o arunc la gunoi?

 

***

Încerc să mă hotărăsc la ce doctoriță să-mi fac o programare. Le-am verificat obiceiurile pe Fb și-am ales-o pe cea care dă share-uri de pe Dilema, în locul celei care spamează cu Expunere punct com. Nu pot să mă las pe mâna cuiva care nu-și verifică sursele.

 

***

“The clearest instance of how much of a problem it is? People put on headphones all the time. Headphones have become the new walls. It’s also a signal: Don’t disturb me.”
Dial P for Privacy: The Phone Booth is back

 

***

Toci pe Vice >>> Lucrez în publicitate și uite de ce familia tradițională din reclamele românești e perfectă.

 

***

La Bologna nu prea-ți vine să stai pe net, dar m-am trezit devreme ca să dau un scroll și-am găsit 5poems în Glamour.

 

***

The Minister of State for Happiness (in the United Arab Emirates Cabinet) oversees the UAE plans, programs and policies to achieve a happier society. The responsibility of this office is to “align and drive government policy to create social good and satisfaction.”
– Wikipedia

 

***

“The “too” of a woman produces violent male reactions and, in addition, the enmity of other women, who every day are obliged to fight among themselves for the crumbs left by men. The “too” of men produces general admiration and positions of power.”
Elena Ferrante: Even today, after a century of feminism, we can’t fully be ourselves

 

***

I woke up thinking Aliens is quite a girl-empowering production. Well done, 32 yo James Cameron!

 

***

 

Naftalina

More Stories
So what?