Miruna Radovici @ Galeria Posibilă


Cu o săptămână înainte de zborul peste mări și țări, mi-am programat un drum pe jos spre casă, pe străduțe întortocheate, cu oprire la poarta unei case care mi-a dăruit câteva momente și câțiva oameni de neuitat. Pe Popa Petre 6, unde ajungi după ce bâjbâi și înconjori de vreo 6 ori străzile adiacente dacă ești la fel de dezorientat ca mine (madam Google Maps nu ajută prea mult) și se întâmplă să fie și noapte, la Galeria Posibilă.

Am vrut să trec neapărat pe la Matei, Alexandra & team înainte de plecare. Pentru expozițiile lor, pentru zilele CMFC, pentru surpriza cadoului aniversar din 2019 – pentru tot ce car mai frumos după mine meritau măcar o îmbrățișare din ochi.
I-am găsit mascați și puși pe treabă: șantier, hlizeli, hărnicie. Pregătiri pentru expoziția Mirunei Radovici. Și pe Miruna însăși, cu vreo 2 perechi de mâini în plus.

Pe Miruna am descoperit-o acum fix o lună, prin complimentele lui Paul și magia algoritmului Instagram. Dar Miruna există de vreo 23 de ani prin această parte de lume – așa rezultă în urma calculului a-absolvit-masterul-în-2020-deci-probabil-posibil. Și nici n-am cunoscut-o bine, că i-am și furat un desen, o să-l expun în casa nouă după ce despachetez, păzea.

E fermecător mixul de intimități pe care le deșiră în toate formele posibile: poezii, desene, picturi, fotografii, decupaje, lipiri și dezlipiri. Un colaj cu spontaneități reale sau imaginare, la care oricum te-ai uita – de la stânga la dreapta, de la coadă la cap, de sus în jos sau de jos în sus – au sensuri. Multe. Toate. Expoziția e cabinetul ei de curiozități, din care țâșnește umanitatea cu tot firescul ei și cu tot absurdul ei. Și dacă anul ăsta ne-a arătat ceva, ceva-ul e că nu mai știm exact care-i care. Că viața e fascinantă, dar merită trăită.

Deci, rogu-vă, deschideți-vă inimile, ochii, mințile, lăsați orice prejudecată pe preșul de la intrare (preferabil chiar în tomberon) și vizitați această expoziție. Detalii și programări aici.
În continuare, fotografii făcute în cele 5 minute de vizită, la un tur ghidat de artistă și curatori, în avanpremieră #humblebrag.

Naftalina

More Stories
The secret to never getting bored: