Bookmarks, 7 aprilie

#cudetoate

–  David Lynch a anunțat că-și ia jucăriile și pleacă fără să mai învie Twin Peaks-ul promis. De crowdfunding o fi auzit? Sunt sigură că cei 18.000 de nostalgici care i-au dat share ar dona ceva. Sau?

–  BBC a făcut (mai demult, dar se pare că abia acum a ajuns pe orbita internetului românesc) un infografic interactiv din care poți să afli ce s-a mai întâmplat cu planeta din ziua în care ai apărut tu pe ea. Arată drăguț, miroase a Al Gore, dar, hei, așa am aflat că femeile sigur nu-s de pe Venus, pentru că acolo aș avea 43 de ani acum și nu-mi convine. Și că un pinguin de vârsta mea ar avea stră-stră-stră-nepoți la ora asta.

– Alt infografic, altă joacă: Ce are internetul în cap? Se pare că nu doar pisici. Apăsați, vă rugăm, originalul e interactiv și cam mișto.infografic1

 

–  A apărut un episod nou din Mad Men, în care iar nu se întâmplă nimic (nu mă-nțelegeți greșit, tocmai ăsta e farmecul serialului ăstuia), Peggy tot ca o mamaie se îmbracă, iar Roger și-a crescut mustață de bunic. Aici e un articol care se intitulează Mad Men doesn’t believe in love, care are sens, dar îmi dă senzația că nu merită neapărat citit.

–  Salman Rushdie și-a făcut cont pe Goodreads și a început să arunce cu stele (puține) în stânga și-n dreapta. Când l-au întrebat oamenii hei, de ce ești hater (de parcă nu mai are voie omul să nu-i placă ce nu-i place), el s-a purtat ca un adevărat adult care abia a descoperit internetul (cine are părinți pe Facebook, știe).

–  Bărbații și femeile au o nouă grijă: oare bărbații care folosesc emoji sunt mai puțin bărbați decât cei care nu? Cu ocazia asta am aflat abia acum că Jordan Peele a tweet-uit anul trecut o variantă a The Shining scrisă doar cu emoji, how awesome is that haha.

– Gemma Correll (de care-mi place mie mult) a desenat 8 ½ tipuri de sexuali, pornind de la foarte fașionabilul Lumber Sexual.

– Și pentru că mi se pare că nu a fost share-uit pe cât merita să fie, înc-o dată și de la mine (și pentru că singurele hore distractive sunt astea desenate): 15 tipuri de horă din folclorul românesc

 

#Lingvistique

–  pépe, pépi, s.f. (reg.) 1. insectă, gâză; gândac (licurici, molie, ploșniță etc.). 2. băligar. 3. (art.) ființă urâtă imaginară cu care sunt speriați copiii; cauă, urâciune, balaur, diavol. 4. specie de ciupercă parazită care produce mana viței de vie.
via @Nor Negru

 

#Artistique

– Instagram of the day: (nu chiar de ieri, dar pentru că trebuie să închid tab-urile astea odată)

 

#tired_portrait of @ryanm.

 

A photo posted by – S A M A H (@poeticwordvomit) on

 

– Ilustratorul zilei:
Martyna Wójcik – http://martynawojcik.tumblr.com/Martyna Wójcik-Śmierska - ilustracja_chimera Martyna_Wójcik-Śmierska_ilustracje_grafika_najlepsze_ilustractor_książki_lupus_libri MartynaWójcik-Śmierska-ilustracja_GAGA_SEKS_RODZICÓW

– Gif-ul zilei:
© Thoka Maer // http://itsnobiggie.tumblr.com/ // http://showeringsquid.tumblr.com/

tumblr_nmbdvqisJd1r4ibs7o1_500#Musique 

– Pentru că mi se pare cam cel mai bun album din 2015 (până acum), și-l țin pe repeat: Girls In Peacetime Want To Dance, de la Belle & Sebastian. E fix ce trebuie, și sensibil (sunt, totuși, Belle & Sebastian), și dansabil (aici experimentează și ce bine!). Pe The Book Of You mă simt ca-n zilele ploioase când port verde crud sau roz bombon și oamenilor li se pare că ceva e în neregulă cu mine, nu mă uit și eu la cât de urât e afară?, Nobody’s Empire mi-amintește de Summer Well și ochelari de soare, pe The Party Line am crezut că a intrat Hot Chip în shuffle, The Power of Three mă face pur și simplu să plâng și probabil că nu-i normal, The Everlasting Muse e oau, se simte un strop de Decemberists pe la colțuri, iar Perfect Couples mă scoate-n oraș, the end. Ascultați-l pe tototot.

Naftalina

More Stories
După blocurile gri…