DESPRE

[Ultimul update al paginii: decembrie 2021]

DESPRE BLOG:

Loc de oftat. Mai des contemplativ, mai rar rechizitorial (sper).
Blog cu de toate, dar mai ales cu ce mă bucură: locuri, plimbări, cărți, desene, design, fotografii, muzici, filme, jucării. Chiar și cu gânduri prăfuite și molfăite de molii, vechituri cu care nu mă mândresc, dar care mă ajută să nu (mă) uit.
Încerc să-mi strâng catrafusele împrăștiate în ultimii ani pe social media și să le mut în casa asta. Nu știu dac-o să reușesc.

Faviconul/minidesenul din header e un portret ilustrat de Ioana Șopov în 2016.

DESPRE MINE:

M-am născut în iulie 1987 în Roman, în octombrie 2006 în București, și-n decembrie 2020 în Amsterdam.

De 10 ani: mai mult sau mai puțin freelancer în comunicare (PR, copywriter, corector).
De 5 ani și: îmi cresc (într-un ghiveci mic) agenția de management de artiști – Studio Receptor, prin care împrietenesc branduri, publisheri și advertiseri cu ilustratori mișto.
Din noiembrie 2017 până-n noiembrie 2020, Studio Receptor a fost și micro-galerie de ilustrație, a existat fizic la Cărturești & Friends, pe strada Edgar Quinet nr.9. Printre câteva expoziții temporare și o lungă expoziție permanentă, acolo mi-am îmblânzit și idiosincraziile – cu sfaturile, răbdarea, hlizelile, cărțile și dedicațiile celui mai prețios prieten: Vlad Niculescu.

Așa ne-a desenat George Roșu în 2020, pe canapeaua roșie din librărie:

S-au adunat multe, pe care ar fi mai potrivit să le actualizez pe LinkedIn (link când e gata), dar le înșir aici pe scurt:

– Între 2013 și 2018 am crescut împreună cu Cristi Dobrescu o galerie care-a ajuns să numere 600 de ilustrații semnate de artiști români. Atelierul de Print a devenit Colorhood.com, prin care am trimis printuri giclée în ediții limitate în toate colțurile lumii.

– În 2015 m-am apucat de trimis un newsletter cu știri despre ilustrație și-alte lumi mai mult sau mai puțin colorate, apoi am luat o pauză. Aici poate fi citită arhiva de scrisori trimise și tot aici puteți să vă și abonați, în caz c-o să-l mai reiau vreodată.

– În 2015, 2016 și 2017, cu semnătură de om de comunicare și community godmother, am spamat Universul cu dragoste pentru Visual Playground, inițiativa Paulei Rusu – o sesiune anuală de workshop-uri intensive de graphic design și ilustrație, cu tutori de renume internațional. Una dintre cele mai faine echipe cu care-am lucrat vreodată.

– În 2017, 2018 și 2019, am fost onorată să răsfoiesc sute de cărți alături de designeri și artiști din țară și din afară, pentru jurizarea competiției Cele Mai Frumoase Cărți din România. Despre ediția din 2019 am scris puțin aici.

– În 2021, am primit cu încântare invitația de alăturare în Creative Board-ul Romanian Design Week. Alături de Ovidiu Hrin și Roman Tolici, am jurizat proiectele de ilustrație și graphic design propuse pentru expoziția Best of 2019-2020.

ALT DESPRE:

Câteva locuri pe unde-am povestit (eu sau alții) despre ce-am mai făcut.

CONTACT: ramona [at] studioreceptor.ro
Nu-mi prea verific mesajele de pe Instagram sau Facebook.

Naftalina