Trip Manilla: Trip-hop pe câmpii

Vali Petridean – Wedding (ilustrație digitală)

Înainte să-l cunosc pe Vali Petridean, am citit un text descriptiv (despre el) de vreo 3 ori, învârtindu-mă în jurul poveștii lui ca țăranul lui Preda în jurul girafei: așa ceva nu există!
Zicea c-ar fi fost, în ordine cronologică: ciobănaș, fochist la brutărie, tractorist, sculptor (în lemn, cu diplomă de la Arte), ilustrator, art director, tată pentru 3 copii… Apoi am aflat pe pielea mea, cu ochii mei și cu urechile proprii, că mai e și fotograf, concept artist, meșter de jucării, textier, muzician all inclusive (voce, bas, mixaj, multe necesare unei trupe de trip-hop), și, de curând, chiar și actor, pentru că de ce nu?
Și chestia e că nici nu-i diletant în toate astea, e chiar super prof.

Petridean e genul de persoană care te sună înapoi să-ți spună că bagă un pro-bono pentru copii, chiar și când e temporar șchiop (și speri că doar atât), n-a putut să răspundă mai devreme pentru că doar ce-a căzut cu motocicleta într-o râpă fără semnal.
Înjură sincer, cu accent ardelenesc, și prin august mi-a zis că-i e târșală să nu scape ceva în direct la Radio România Cultural, unde mergea să vorbească pentru prima dată despre muzica lui. L-am ascultat atunci și l-am felicitat și pentru un mic „curu’” scurs în microfon, a fost singurul.

Are multe povești de spus și ni le spune în toate felurile posibile, eu le primesc cu drag sub orice formă și culoare aleg ele să vină pe lume. Ba chiar îndrăznesc să mă și înscriu de pe acum pe waiting list-ul de scriitor de biografii (are mulți scriitori prieteni, de-aia zic de waiting): poate am onoarea să compilez vreun Best of Vali peste vreo 30 de ani, când o să fim foarte copți și foarte suri?

Oricum, ce voiam să zic e că în sfârșit arată și-n public ce-a fabricat în *timpul-dintre*, împreună cu doi prieteni (Ducu Buzea și Oana Florică): primul album al trupei lor de atelier intitulată Trip Manilla.
Puteți uita și asculta aici, mie-mi place de ei la nebunie, orice-ar avea-n valiză, sper să nu se vindece prea curând:

PS: Pe lângă versurile lui Mâine, m-am mai tripat deocamdată și pe Dance avec moi + Noi doi (vocea Oanei e foarte ce trebuie).

Naftalina

More Stories
Firimituri – Septembrie 2016