Firimituri – Aprilie 2018

***
Sunt zile în care-ți amintești că prostia omenească bate tot. Am aflat recent, adică târziu, că nu există rândul 13 în avioane. Din cauza unei superstiții. Superstiție pe care o înghit atât de mulți, încât e mai rentabil pentru companiile aeriene să-l sară la numărătoare. 12, 14.

***
Tocmai am inventat cel mai urât cuvânt. Care înseamnă ceva și mai urât decât sună. Și pe care n-o să pot să-l dezvălui nimănui, niciodată.

***
Până acum doi ani, jocurile de cuvinte și pun-urile erau în meniul meu zilnic. Proful de la ADC le ura și încerca să ne convingă că glumițele nu-s povești. Că glumițele s-ar putea să fie virale, memorabile, dar au termen de valabilitate foarte scurt. Abia acum îl cred / înțeleg.

***
„La capitolul modestie, materialul uman fabricat în România e în mare parte de cea mai proastă calitate. Poate e de la apă.”
Despre modestie, Liviu David

***
Am fost la Mega și un domn își dădea pantofii ascuțiți cu cremă maro, blocând culoarul spre băuturi. A fost mulțumit, a cumpărat-o.

***
Îți dai seama cât de fucked up suntem numai când te uiți la anunțurile de angajare care enumeră printre beneficii salariul întreg pe cartea de muncă.

***
Incredibil în ce închisoare a minții trăiesc părinții noștri pentru că nu știu decât limba maternă. Cu atât mai mult tre’ să investim în jurnalism decent, e singura șansă să primească și ei informații ok.

***
Pregătesc micro-expoziția de sâmbătă și mi se pare minunat că am în ea un artist expus la MoMA și-un artist expus doar în casele părinților, bunicilor și ale câtorva prieteni de familie.

***
Oh, that. I’ll never be.
“The difference between successful people and very successful people is that very successful people say NO to almost everything.”
— Warren Buffett

***
David Bray – ‘The Sun’
mixed media on wood
27.5 x 20 inches
$1,200
“The text is a direct reference to the 1966 Walker Brothers song ‘The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)’. Indeed, it feels like the world has turned to darkness.”

 

***
“I think there’s a type of music for every emotion and every part of your day.”
Caroline Rose

 

***
Ode to weather:

 

***
Una dintre ultimele mele teme pentru master presupune crearea unei machete/moodboard pentru o casă ideală + justificarea și analizarea fiecărei alegeri. Vreau covorul ăsta, dar nu știu cum să-mi argumentez dorința :)) E de aici.

 

***
That’s how I finally started listening to podcasts.
That’s how I finally started (semi-)cooking.
Source: Where I read/watch/listen by Mari Andrew

***
Do you believe in work after work?

***
Eu: „o felie de tată”. Știți ce înseamnă?
V: Nu, ce înseamnă? Timp cu el sau ceva mai Hannibal-ish?
Eu: E doar o unitate de măsură :)) Am auzit-o recent la niște prieteni și mi s-a părut că are sens: el a tăiat o felie de chec foarte groasă, iar ea a făcut această observație – „oh, nu, ai tăiat o felie de tată!”

***
“I am not wrong: Wrong is not my name”
Poem about My Rights
by June Jordan

***
Even horrid Monday morning e-mails are sweeter with some Mac in the room.
Fleetwood Mac – Everywhere (1987)

***
binecuvântată zi
o virtute înaripată de har s-a desăvârșit în credință
din lumină și tradiții nășite de harul artiștilor
neasemuite opere
poporul focului de odinioară
mândru
pe veci
Kitsch mai mare ca ăsta n-am auzit/văzut.

***
O zi deloc desăvârșită pentru peștii-banană. Ba chiar de total coșmar. Coșmar sinistru de primăvară care m-a luat prin surprindere. Totul a început cu pregătirile pentru coborârea până-n fața blocului să predau un colet.
M-am spălaaat, m-am îmbrăcaaat și-apoi am crezut c-ar fi o idee bună să nu-mi iau șosete-n teniși, mă duc până jos, mă-ntorc repede, mi-am zis, ce rost are, ia să fie mai liberi cârnăciorii, mi-am zis. Așa că mi-am băgat un picior nud și-apoi și pe celălalt, la fel de nud, în tenișii roz. Moment în care am simțit o pietricică mare în vârful piciorului stâng.
M-am gândit, bine, fie, de data asta nu mai merg inconfortabil nici până la parter, mă deschei la șireturi să scot pietricica sau ce-o fi. SAU. CE-O. FI. Un gând negru mi-a activat pielea de găină:
dacă-i un gândac?! Oh, nunununu, să NU fie un gândac! Nu pot să negândesc gândul ăsta, ah, desfă mai repede șiretul, ah, mă mănâncăăăă! Scot papucu’ și sare pe gresie o imensitate de gândac viu și negru și groaznic și vaidecapumeu cu piciorușele alea mă înțepaaaa!
Tremur și plâng, comit crima, tremur și plâng. Las cadavrul acolo, sub arma crimei, respir, spăl piciorul, iau șosete, respir, verific alți teniși, cobor, mă-ntorc în casă. Jur că anul ăsta pun plasă, eu nu mai pot să trăiesc așa, ca-n junglă, cu verzicioși împuțiți și călători din ăștia ocazionali odioși.
Dar, înainte de alte planuri productive, un nou gând răsare pe șoseaua nordului, no more gânduri aș zice, no more pe ziua de azi, enough is enough. E insidios și nu se lasă, vine șoptit:
dar dacă nu l-ai killărit?

FRISOANE (Sezonul 2)
Știți personajele alea din filmele horror la care strigi disperat, de sub pătură, „nu te duuu, nu intra acolooo, nuuuu fi proooost”?
Am fost PROST. M-am dus. Am ridicat papucul. Nu era. Am ridicat și celălalt papuc. NU ERA nici acolo. Gândaci The Walking Dead? Gândaci Die Hard?
Asta-mi mai trebuia, n-am trăit destulă traumă pentru o zi. Mi-am amintit de bancul ăla cu păianjenul, pe care-l știe toată lumea, dar vai, cum l-am simțit până-n rinichi azi:
– Ce e mai înfricoșător decât un păianjen mare?
– Un păianjen mare pe care
nu-l
mai
vezi.

Dar l-am văzut. Și-a tras mațele până s-a ciocnit de ușa cea mai apropiată și-a rămas acolo. De data asta m-am asigurat că nu mai pleacă. Îl aștept totuși pe el să curețe, mie mi-a ajuns pentru o viață. The end.

Învățăturile Ramonei:
– nu introduceți picioare nude în papuci (neverificați);
– dacă crezi că e un gândac undeva, e un gândac undeva;
– dacă vrei să omori un gândac, asigură-te că ți-ai făcut treaba pân’ la capăt;
– nu dați banii pe prostii, cumpărați plase de insecte pt. copii.

 

***
Cred că singura șansă să nu mă mai cocoț pe scaunul de la birou e să-l înlocuiesc cu o bilă din aia.

***
Ce-i mai jelesc unii din oficiu pe freelancerii care lucrează din huburi și care n-au viață. Ce bine era pe vremea lor, serviciu stabil, liniște-n cap, oamenii nu sufereau de depresie (hahaha!!!!). Nu, men, oamenii nu spuneau că suferă de depresie.

***
(În pat, încercăm să adormim.)
Mă pupă pe gât și-mi șoptește romantic:
– Mâine-mi cumpăr mouse nou!

***
Cel mai drăguț lucru pe care mi l-a zis cineva luna asta:
„Vreau să-mi dau demisia ca să lucrez cu tine.”

***
Mi-aș dori un antrenor/o antrenoare zen, care să nu urle la mine sau să încerce să mă facă să mă simt prost ca să prestez (it don’t work like that) și, mai ales, care să nu pună poze cu mine transpirată pe Fb. Mai există așa ceva?

***
Silicon Valley could perfectly work with 4 characters only:
1. Jared
2. Gilfoyle
3. Jian Yang
4. Laurie
*Richard is totally useless and annoying.

***

 

Naftalina

More Stories
Firimituri – Aprilie 2012