Bookmarks, 9 aprilie – Lamantini, No, columbofili, urși, halucinații, Putin

 

#cudetoate

– Știrile de ieri încep cu o lecție de desenat rapid urși care se gândesc la ceva.
Pasul 1 din 8:
Step 1 - Cum sa desenezi un Urs

 

– Nu știu la ce se gândește ursul pe care l-ați desenat voi (dacă n-ați intrat aici doar ca să vă uitați la poze), dar al meu s-ar putea gândi că este membru al partidului Sfânta Treime. Ca cei 3 pacienți internați la Ypsilanti State Hospital, care se credeau Hristos și pe care psihologul Milton Rokeach i-a supus unui experiment în perioada 1959-1961.

–  În mai 2001, Wikipedia a pășit pe internietul rusesc cu o glumă, deci cu stângul – “Russia is the motherland of elephants (big-eared, improved cross-country capability, see Mammoth).
Versiunea rusească a reușit să adune în toți anii care-au trecut de-atunci cam 1,2 milioane de articole, dar asta nu e de ajuns pentru Putin, care la finalul lui 2014 anunța că vrea să-și facă Wikipedia lui proprie. Această Wikipedie alternativă rusească ar trebui să prezinte lumea obiectiv, adică așa cum o vede domnia sa, care, să nu uităm, consideră că Internietul este doar un proiect special al CIA-ului.

– Să continuăm totuși cu frumusețea internetului, care, în principiu, constă în accesul la informație și la tot felul de chestii gratis. Cum ar fi fotografiile high-res pe care niște băieți mișto le pun la dispoziție pe unsplash.com, ba chiar ți le trimit și pe mail din 10 în 10 zile.
Exemple:
Craig Earl© Craig Earl Vadim Sketch© Vadim Sketch

– Pentru toți cei care creează (scriu, desenează, împletesc & co) și au probleme cu luarea lui Nu în brațe când e cazul, think again.
We are not taught to say “no.” We are taught not to say “no.” “No” is rude. “No” is a rebuff, a rebuttal, a minor act of verbal violence. “No” is for drugs and strangers with candy.
Mai multă motivație aici.

– Pentru că în curând am de gând să mă transform în porumbel voiajor, mi-am zis, hei, dar tu ce știi despre adevărații porumbei voiajori? I-am adresat această întrebare și creierului meu extern, iar răspunsurile lui m-au dus într-o zonă a internetului unde nu mai aterizasem până acum.
Columbofilii sunt crescători de porumbei și au o lume a lor, în care discută despre porumbei maratoniști (care se întrec în probe de viteză – 100-300 km, de demifond – 350-500 km, de fond – 500-800 km, și maraton – mai mult de 800 km) și despre metodele aplicate pentru zborurile de performanță: văduvia și gelozia. La văduvie, porumbelul mascul este separat de femelă, aceștia fiind eliberați împreună când începe concursul; metoda geloziei funcționează prin introducerea unui alt mascul în cușca unor îndrăgostiți, îndrăgostitul înnebunește puțin și, când e eliberat, zboară ca și când. Utilizatorii forumurilor de porumbei folosesc adjective pe care nu m-aș fi gândit să le asociez vreodată cu porumbițele – geloase și focoase, și își urează tot timpul unii altora – Vânt în Pene!


#Lingvistique


– LAMANTÍN, lamantini, s. m. Gen de mamifere cetacee asemănătoare cu foca, care trăiesc în regiunile tropicale din America Centrală și din Africa, vânate pentru carnea, grăsimea și pielea lor (Manatus).

Manatee - Brian© BrianWPic

 

– În engleză, lamantinii sunt manatees, prima oară am auzit de ei într-un vers cântat de Moldy Peaches. Dacă aș avea un animal de casă (iepure, hamster, cățel, motan, orice), sigur l-aș numi Manatee, e cel mai frumos nume.


#Artistique 

– Instagram of the day:

– Ilustratorul zilei:
Magoz  http://www.magoz.is/Magoz - Learn-from-failure Magoz Replicate this Magoz Tandem

 

– Gif-ul zilei:
(Iar mi-e poftă de cireșe.)
© Eleanor Davis // doing-fine.comEleanor Davis - cherry

 

#Musique

Low Roar sunt un fel de Radiohead care trebuie ascultați după prea mulți ani cu prea mult Radiohead. Islandezi (nu cu totul, dar mai mult decât suficient), îți fac liniște-n gânduri și-n camera de zi.
0 e de așezat cel puțin în top 5 cele mai bune albume din 2014. Las aici Easy Way Out, chiar dacă pe Vampire on my Fridge am ascultat-o de cele mai multe ori.

Naftalina

More Stories
5 poems (Vol. 3)