Bookmarks, 16 aprilie – Toto Cutugno anti-cozonac, F-yeah pakalu papito și Barbie plus Benedict Chocobatch pe hărți interactive la 30 de ani prin Muzeul Muzeelor Online

#cudetoate

– Știe toată lumea pagina unde e postată în fiecare zi aceeași fotografie a lui Toto Cutugno, da? Am descoperit că avem și noi o pagină unde e postată Aceeași fotografie a lui Ion Dolănescu în fiecare zi și una cu Aceeași fotografie a lui Șerban Pavlu în fiecare zi (mă rog, s-au oprit pe 20 februarie). Aici e și o analiză a fenomenului, cu grafice & stuff.

– Tot pe internetul românesc a apărut și o revoltă împotriva cozonacului. Mi se pare absolut corect.

– Universul Fuck Yeah de pe Tumblr cuprinde peste 170.000 de bloguri. Pentru fiecare culoare, serial, personalitate, animal, fel  de mâncare, you name it. Cu de toate: A complete history of “Fuck yeah” Tumblrs, the happiest blogs on the Web

– Barbie are 2 conturi oficiale de Instagram. Eu nu văd nici o diferență între ele, dar ei zic că unul e Classic Barbie (431.000 de followers) și celălalt e Barbie Style (716.000 de followers). Totuși, fetițele care se joacă cu păpuși au conturi de Instagram? Cât loc pentru nostalgie mai e pe net.

– Pe Facebook e citat la greu @pakalupapito de pe Twitter. Oameni buni, dar n-ar fi mai ușor să veniți pe Twitter să-i dați RT?

– Am deschis de câteva zile un link și-am uitat de el, ca de multe altele. Dar mi se pare excelentă reclama-experiment: ce-i fac oamenii unui Benedict Cumberbatch din ciocolată.

– 10 things you might not know about Maurice Sendak. Plus asta:

COLBERT: Why do you write for children?
SENDAK: I don’t write for children. I write — and somebody says, ‘That’s for children!’

 

– Am dat peste o hartă interactivă care arată cum au crescut orașele lumii: Cities – An Interactive Data Visual. De dragul apăsatului pe butoane, mai las încă una, chiar dacă arată același lucru: Urbanisation and the rise of the Megacity

– Mă apropii cu pași de uriaș de ușa pe care scrie 30 (chiar, mai știe cineva jocul ăla cu pași de furnică, de broască, de uriaș etc.? Cum era?). Și e cam așa: Turning 30 described in charts and graphs.

– Ce mi-ar mai plăcea să mă fac curator de gif-uri și să-mi așez preferatele într-o galerie (offline), lună de lună. În caz că n-ați dat pân-acum peste Kevin J Weir (Art Director la Droga 5 în NY, ahem) și-al lui Flux Machine, poftim una dintre fotografiile vechi puse-n mișcare de el:

Kevin Weir GIF Flux Machine

 

– Și, finally, locul unde și-a făcut procrastinarea culcuș: The Museum of Online Museums. Muzeul Nasturilor, Muzeul Etichetelor de Brânză, Muzeul Listelor de Cumpărături, Muzeul Lucrurilor Foarte Mici.
Câte un hobby pentru fiecare obsesie, să ajungă la toată lumea, preferatele mele: Covering Lolita (copertele tuturor Lolitelor – 58 de ani, 40 de țări, 210 variante), un hiper-biciclist a adunat pe un cont de Flickr toate copertele The New Yorker pe care apar bicicliști / biciclete (ilustrații foarte mișto).

 

#Lingvistique

– Mi-a ajuns aseară Born to Run în căsuța poștală și am și învățat un cuvânt nou (m-aș fi bucurat să nu existe, dar):
Bastinado = Foot whipping: describes a form of corporal punishment by beating the soles of the feet.

#Artistique

The Modern Leper Instagram

 

– Ilustratorul zilei
Anna Valdez – annavaldez.com

 

Anna Valdez 4
Anna Valdez
Anna Valdez2

 

– Gif-ul zilei
Joan Casaramona – joancasaramona.tumblr.com
Joan Casaramona

 

#Musique 

– Nu există melodie mai frumoasă în toată lumea mea zilele astea. Multă Love.

Naftalina

More Stories
So what?