Bookmarks, 13 aprilie – Bibelouri, sânul Julietei, grădina de mobilă, viața de după, multe Alpaca

#cudetoate

– Cred că multe revederi din seria asta de zile pascale au inclus și priviri răutăcioase aruncate spre bibelourile bunicii/ mamei/ mătușii, persoane care nu înțeleg că aceste obiecte decorative sunt mult mai frumoase înmulțite în zeci de cioburi, decât singure și întregi (oamenii mari nu vor să învețe de la copii, asta e).
Jessica Harrison probabil îmi dă dreptate, dacă n-ați mâncat prea mult drob (nu trebuia să mâncați deloc, oricum, drobul e scârbos), uitați-vă la niște balerine.

– Pentru că tot vorbeam despre artă și fete, mi-am amintit de statuia Julietei din Verona, care, poate nu știați (și poate nici nu vreți să știți, dar dac-ați deschis știrile de azi, o căutați cu lumânarea), a fost înlocuită cu o reproducere, anul trecut pe vremea asta.
Motivul: oamenii i-au frecat prea mult sânul drept, pentru noroc în dragoste și pentru poze iola, mi se pare normal. Și când nu i-au atins sânul, i-au lipit scrisori de dragoste cu gumă, de perete, c-așa se face.

– Apropo de copaci înfloriți, se pare că, pe lângă meri, peri, pruni, vișini și corcoduși, putem să creștem și scaune direct în grădină. Gavin Munro e un designer extrem de răbdător care s-a pus pe crescut o pădure de scaune, mese și lampadare. Când o să mă fac bunică, m-apuc și eu de crescut mobilă din timp, word!

– Și după ce o să mă fac bunică crescătoare de mobilă, o să mor și o să-mi doresc să mă transform într-un copac. Un nuc sau un cireș negru amar aș vrea să fiu, asta dacă n-o să-mbătrânesc într-un loc unde cresc portocali, desigur.
Unii au început să-și dea seama
că sicriele sunt sinistre și inutile și ar cam fi cazul să ne comportăm ca niște ființe evoluate: să găsim variante sustenabile de-nfășat moartea din noi.
Niște oameni care au suferit când le-a murit cățelul s-au gândit la chestia asta: Let Your Love Grow (nu știu dacă s-au inspirat de la Modeselektor). Să-ți amesteci cenușa cu semințele unui copac și să continui să crești după ce nu mai ești mi se pare cea mai poetică viață de după, amin.

 

PS: Dacă nepoții mei o să-mi moștenească pasiunea pentru crescut scaune-n grădină, poate o să-i conving să mă planteze direct acolo, ce twisted ar fi ca după ce aș ajunge un scaun bine crescut, să se așeze pe mine – hei, uite, stau pe bunica! Și când s-ar lovi la degetul mic de la picior de mine, bunica-scaun, mi-ar promite cu ochi strălucitori că nu mai trag fetele de păr pe la școala lor din viitor, oh, ce mult m-am plimbat azi dacă am ajuns tocmai pân-acolo.

– Dintotdeauna mi-a plăcut Cu ochii-n 3,14 de la Dilema, din episodul trecut am aflat că Principele Nicolae nu putea să comande pizza la telefon și că un câine-lup pe nume Frankie poate să miroasă cancerul.

– Și, în final, aici e un Ted Talk veeechi pe care l-am ascultat aseară: Ken Robinson – How schools kill creativity. Pentru cine nu vrea să asculte – transcript-ul.

I heard a great story recently — I love telling it — of a little girl who was in a drawing lesson. She was six, and she was at the back, drawing, and the teacher said this girl hardly ever paid attention, and in this drawing lesson, she did. The teacher was fascinated. She went over to her, and she said, “What are you drawing?” And the girl said, “I’m drawing a picture of God.” And the teacher said, “But nobody knows what God looks like.” And the girl said, “They will, in a minute.”

 

#Lingvistique

– (într-o anumită perioadă mă interesa subiectul destul de mult, încă mă interesează, bine că mi-a amintit cineva de el)
Solipsism – Concepție filosofică idealist-subiectivă potrivit căreia singura realitate ar fi eul, conștiința individuală, întreaga lume exterioară existând numai în această conștiință.

#Artistique

– Instagram of the day
Caterinei îi place să se ascundă. Și mie.

A photo posted by Catarina Sanches (@catsanches) on

 

– Ilustratorul zilei
Monica Ramos – http://www.monramos.com/, http://monicatramos.tumblr.com/

Monica Ramos - The Hug - Alpacas Monica Ramos - Veggies Monica Ramos - Warm Water

– Gif-ul zilei
Alpaca ilustrată de Monica Ramos și animată de Christina Lu

Monica Ramos animated by Christina

#Musique

– Ratatat, acești electro Mike Oldfields ai zilelor noastre, au scos ceva nou. Și pentru că se-mplinesc 5 ani și 8 luni de când Loud Pipes mi-a dat niște îndrăgosteală în cap, merită să fie featured.

Naftalina

More Stories
Belonging